0317-681010 sales@treshold.nl
seaplaatje

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachineadverteren of betaalde zoekmachineplaatsing is één van de meest effectieve online marketinginstrumenten om uw winst te verhogen of om naamsbekendheid te genereren. Het adverteren binnen de zoekmachines kan gebaseerd zijn op verschillende advertentievormen, zoals Pay per Click, Pay per Mille en Pay per Action. Verreweg de grootste speler wat betreft zoekmachine advereten is Google die het programma Adwords gebruiken om de zoekmachineadvertenties te beheren. Naast het adverteren in de zoekmachines is het met Google Adwords ook mogelijk om binnen het zoeknetwerk van Google te adverteren. De volgende drie advertentievormen zijn binnen het zoekmachine adverteren te onderscheiden:

  • Pay per Click (PPC);
  • Pay per Mille (PPM);
  • Pay per Action (PPA)

Pay per Click

Pay per Click is de advertentievorm waarin u per klik betaald. Bij deze prestatiegerichte vorm van adverteren betaald u dus geen vast bedrag voor de opname, maar een bedrag per bezoeker die op uw advertentie klikt. Google Adwords is het bekendste PPC-programma en rangschikt de advertenties op basis van het maximale PPC bod en de kwaliteitsscore van de webpagina waarnaar de advertentie linkt. De kwaliteitsscore wordt bepaald door vele verschillende factoren zoals de snelheid van de pagina, de relevantie etc. De voordelen van PPC zijn:

  • Maximale controle: u bepaalt precies uw advertentiebudget, maximum bod per klik, advertentiepositie;
  • Snelle opname: Binnen enkele minuten is uw advertentie binnen Google Adwords opgenomen;
  • Resultaten zoals Return On Investment zijn direct en goed te meten

Pay per Mille (PPM)

Pay per Mille is de advertentievorm waarbij u betaalt voor de vertoning van uw advertentie. Mille komt uit het Frans en betekent duizend, wat betekent dat de prijs door Google Adwords berekent wordt voor duizend vertoningen. Hierdoor weet u precies hoeveel u per advertentievertoning betaalt. De voordelen van PPM zijn:
– U betaalt een vast bedrag per vertoning en dus niet per klik
– De PPM-uiting is meestal een banner, waardoor u uw boodschap ook visueel kwijt kunt
– PPM is uitermate geschikt om naamsbekendheid te genereren

Pay per Action (PPA)

Pay per Action een relatief nieuwe advertentievorm. Binnen deze vorm van adverteren stelt u zelf in wat u als succesvolle conversie ziet en wat u bereid bent daarvoor te betalen. Betalen per actie is de ultieme op prestatie gebaseerde vorm van adverteren, zoals ook affiliate netwerken die gebruiken. De adverteerder betaald niet zoals met een standaard Adwords advertentie voor een klik, maar voor een prestatie. Dit kan een inschrijving voor een nieuwsbrief, het invullen van een formulier of het aanschaffen van een product of dienst zijn. De voordelen van PPA zijn:
– U verkleint het risico aangezien u immers alleen betaalt wanneer een bezoeker converteert
– U kunt voordeliger uit zijn met PPA dan met PPC of PPM

Zoekmachine adverteren door Treshold

Treshold is specialist op het gebied van zoekmachine adverteren en heeft Google Adwords Certified Professionals die uw Adwords campagne naar het volgende niveau kunnen tillen. U kunt uw Adwords uitbesteden aan Treshold waarbij uw Return On Investment (ROI) voorop zal staan. Interesse in het uitbesteden van Adwords neem dan contact op met Jeroen Verhoeven (0317-681010) of stel hier uw vraag en en druk daarna op ‘verzenden’